Kældernyt ; uge 25.1

Så er der atter lækre nyheder fra Landet mod Vest, der ikke kun bringer os overflødige metervarer, men også delikatesser frembragt af nøje udvalgte råvarer, som kræsent er blevet sammensat til en udsøgt helhed. Mange af jer har ventet med længsel på årets Mexican Cake fra Westbrook, og den er nu sammen med endelig landet og klar til at fejre med. Vi har også fået en mindre sending af nogle af deres dåse-øl, bl.a. Gose!

Alamanac og The Bruery springer naturligvis i øjnene, men vi bør nok også fremhæve Mystic, som ikke tidligere har været i Europa. Bryggerne har ladet sig inspirere af belgiernes vildskab, og benytter - ligesom mestrene fra eks. Jolly Pumpkin - sig flittigt af spontangæring og vildgær, hvilket som bekendt i de rette hænder giver nogle udsøgte nuancer af læder, hø, stald og lignende syrligheder. Vi har fået en enkelt af deres øl til Kælderen.

Husk at kigge med de næste par dage for flere nyheder, hvor også O*n*p***o klukker frem efter længere tids fravær.

The Bruery:
- Melange No. 1 (Udsøgt blanding af Oude Tart (Sour Red Ale) og Black Tuesday (Bourbon ba. Stout))
- Saison Rue (Strong Ale med rug og brettanomyces)
- Or Xata (Blonde med ris, kanel, vanilje og laktose!)

Almanac:
- Valencia Gold (Belgisk Strong Ale med appelsiner og honning fra appelsintræblomster, og så lige tørhumlet med Mandarina Bavaria!)
- India Pale Ale
- Saison Dolores (Tørhumlet saison)
- Farmer's Reserve Strawberry (Sour vildbasse med jordbær og lagret på vinfade)

Westbrook:
- Mexican Cake (legendarisk stout med vanilje, kanel, kakao og habanero!

Mystic:
- Saison Renaud

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated