Kældernyt ; uge 31.1

Alt imens sommeren opfører sig som en arrogant diva og sender kolde sidevinde og udrejselængsel efter os, sørger vi for at gemme os fra det utidige humør, og hygger os i Kælderen med nogle af de nyheder, som luner den indre sommerglæde frem. Dagens nyheder er fra mangfoldige egne, mens morgendagens byder på blot to bryggerier, men til gengæld også en hulens masse især det ene bryggeris øl. Hvem og hvilke kan du se i morgen.

Så for nu:
Bryggeriet Oxbow skal fremhæves som en af de helt særlige små bryggerier, som både har ladet sig inspirere af belgisk raffinement gennem århundreder og øjeblikkets nutidige spræl, der er så fremragende til at finde frem til det ganske særlige. Den ene af de to ekstraordinære øl vi har fået fat på, er tilmed skabt med spanske Naparbier.

Ellers er nogle af norges fremmeste øl hentet til Danmark, og mon ikke sommeren kan byde en temmelig særpræget juleøl velkommen, ikke blot fordi den er lavet i samarbejde med Jolly Pumpkin, men også fordi den med sin sammensætning af krydderier er både smasklækker og interessant.

Desuden har Mikkeller opsnappet noget ganske overdrevet fra tønderne:

Nøgne Ø:
- Two Captains (IIPA brygget med vinderne af norsk hjemmebrygning 2010)
- Batch #500 (IIPA brygget for at fejre Nøgne Øs batch 500)
- Imperial Stout
- Special Holiday Ale (krydret med kastanjer, salvie og enebær, og brygget med selveste Jolly Pumpkin)

AleSmith:
- Hall of Fame (IIPA og en hyldest til baseball-spilleren Tony Gwynn)
- Speedway Stout (Ikke på billedet, men vi har lige fået en ny beholdning, så den skal da også nævnes)

Mikkeller:
- Beer Geek Breakfast Brunch Big Blend (Kaffevæslen har slumret i alskens tønder, og et regulært monster er dukket op)

Port Brewing:
- SPA (APA)
- Anniversary Ale (IIPA)

Lost Abbey:
- Track #8 (Quadrupel med kanel, rosiner og chili og så lagret på bourbon-fade)
- Agave Maria Ale (Strong Ale lagret på tequila-fade)

Oxbow:
- Arboreal (Sour med skønne brettanomyces; fermenteret i bourbon-fade og så lagret på egefade)
- La Griseta (Farmhouse brygget i samarbejde med Naparbier)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated