Kældernyt ; uge 32

Årstiden synes umiskendeligt genkendt som sommer - den lange vinter har gjort vejrguderne vægelsindede, og desuden er de forvirrede over planternes råben efter regn og menneskenes kalden på D-vitaminer. Så solen skjules den ene dag, regnen overdøver den næste og snart hedeslås vi og rødmer og afsaltes. Således er sommeren i Danmark en udsøgt fornøjelse for den, der enten nyder sin forvirring eller elsker at variere mellem øltyperne, og den ene dag finder fornøjelse i at drikke Stout om sommeren og den næste køler sig med en syrligt balstyrisk vildgæring.

Vores leverandører er ved at være tilbage fra sommerferier, og vi har atter fyldt godt op i Kælderen. Især udvalget af belgiske øl og Amager Bryghus har været udslukt, men strømmer nu atter. Både Pannepot, Duvel, trappister og Moinette og Girardin og andre velyndere godter sig på hylderne.

Men nye øl... dem er der ikke mange af i denne uge - ikke engang fra Mikkeller... Vi har dog et par ganske særlige lækkerier at byde på. Grimm Artisan Ales hedder bryggeriet, og de har forsøgt sig med både en traditionsrig øl-type, og en mere udskejet variation, der nok skal tilfredsstille nyderne af syrlig ekstravagance. Grimm består af kunstnerparret Joe og Lauren Grimm, som gennem adskillelige år har smagt og testet forskellige typer drikkelse, og endelig fundet ud af, at deres kreativitet bedst lod sig udfolde indenfor øllet.

Som mange andre mikrobryggere før dem, begyndte parret at raffinere deres evner i køkkenet, hvor de i begyndelsen primært forsynede venner og familie og gallerier i forbindelse med kunstudstillinger. Efterhånden som deres øl vandt begejstring, er de som nomadebryggere begyndt at brygge i større skala. Pt. brygger de dog kun hver øl én gang. Vi har fået skaffet både en traditionel og en eksperimenteret øl hjem:

Grimm:
- Double Negative Barrel Aged (En whiskey-fadet Imperial Stout)
- Gradient (Bruine inspireret af typen fra Flanderen - Sour brown ale med masser af vilde bakterier og brombær)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated