Kældernyt ; uge 33.1

Frugtgæring, korngæring, grøntsagsgæring, overgæring, undergæring, vil vild gæring, gær gør glæde:

Frugthavegalskab

Snup de frigjorte nedfaldende mens luften endnu bærer
eller når de forslåede og bulede 
afventer insekters og ormes griske opløsende

Livsfrugterne reddes af
småguder samler sur
nektar til tanke
atterfestfryd

Således er ugens nyheder digtet igang, og de næste dage byder sandelig på en masse syrlighed og vildskab, som nænsomt er blevet nuppet fra naturens pure dybder og højder. I morgen ganske vist lidt mere traditionelle bryg, men lørdag... der falder ph-værdierne for alvor i minus. Det bliver kroget!

I dag er der cider på bloggen. Både amerikansk og dansk. Ungrødderne fra Æblerov har gode forbindelser til både øko-plantager og urbane haver, så selv de mest oversete nedfaldsfrugter indsamles og bruges på allerfornuftigste vis til at lave bæredygtig og særdeles delikat cider.

Folkene bag West County Cider begyndte som vinskabere, men har nu over 30 år på bagen som ciderbryggere. Igennem de mange somre og vintre har de eksperimenteret og raffineret deres metoder, og selvom de holder bryggeriet på den samme gamle gård, som de begyndte på, og selvom cider endnu ikke så alment kendt, som drikken burde være, kommer deres cidere nu lidt videre omkring og har heldigvis nået vores Kælder:

Æblerov:
- Frankofil (50% Holsteriner Cox ; 50% blandede franske cidersorter)
- Benene på nakken (85% blandede alt muligt ; 15% blandede cidersorter)

West County Cider:
- McIntosh
- Redfield-Golden Delicious

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated