Kældernyt ; uge 42

Høstligt! Vi skutter os lidt ovenpå den pludselige kulde, som rammer rygraden og derfra iler til marven, hvor den mageligt sætter sig temmelig fast, og hvorfra kulden mærkbart breder sig ud i lemmerne, så man må ty til lange saunabesøg eller stærk øl for at fortrænge kulden.

Heldigvis er der kommet nogle bastante varmere i denne uge, og nogle gode mellemsekvenser som måske ikke decidert varmer, men i hvert fald heller ikke afvarmer. Westbrook forkæler os atter med deres flotte fortolkninger af meget traditionelle øl-typer, så vi har fået et gemytligt aluminiumsfirkløver (vi har stadig One Claw fra forrige uge og så endnu en frisk omgang IPA) i klare farver.

The Bruery har knopskudt, og fra vild belgiskinspiration til belgisk inspireret vildskab er Bruery Terreaux fremkommet. Bl.a. er klassiske Tart of Darkness spiret over på den nye gren, og 2015-udgaven står surt og bombastisk tronende.

Sammen med The Bruery repræsenterer Logsdon en rørende grundig, traditionel håndværkstradition, som med elegant frækhed giver de traditionelle opskrifter et delikat detalje, der får den fintfølende ølnyder til at smile med hele kroppen. Ugens mest finurlige øl må trods den hårde konkurrence fra bl.a. Or Xata og White Thai være Szech 'n Brett, en Saison finurligt sprængt med brettanomyces og dristigt krydret med sechuan peber (et fundamentalt krydderi i det kinesiske(!) køkken). En øl i legende balance - til varmen, til glæden:

Westbrook:
- Gose (Klassisk Hvede med salt og koriander)
- White Thai (Wit lumsk krydret med ingefær, citrongræs)

Lost Abbey:
- 10 Commandments '15 (Belgisk inspireret Strong Ale brygget med honning, rosiner og rosmarin)

Two Roads:
- Igor's Dream (Russian Imperial Stout brygget med rug og lagret på egefade)

Bruery Terreaux:
- Tart of Darkness (Sour Stout lagret på egefade)

The Bruery:
- Or Xata (Ris-mælke-kanel-vanilje-øl...!)
- Cuivre '15 (Kobberøl...? Nej, men en jubilæumsøl a la Old Ale blandet med noget af sidste års jubilæumsøl lagret på bourbon-fade... kapow!)
- Autumn Maple (Belgisk inspireret Ale brygget med ahornsirup, melasse, yams, muskatnød, allehånde og kanel... forunderlig balance!)

Logsdon:
- Szech 'n Brett(Saison med brettanomyces og sechuan peber!!)
- Oak Aged Bretta (Den underskønne Seizoen Bretta dvalet på egefade og forseglet med bivoks!)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated