Kældernyt ; uge 50.1

Kældernyt ; uge 50.1

På bryggeriet Crooked Stave er de dygtige til brettanomyces, den vilde og hidsige gær, som syrner øllet og æder og æder det stakkels, søde sukker. Men jeg har ikke ligefrem noget imod de balstyriske øl, som bringer en anden slags uforudsigelighed til mine smagsløg. Det er ikke så nemt at nedkoge Crooked Stave til få helt specielle øl - jeg har lyst til at fremhæve hver eneste, jeg har smagt, men drister mig alligevel til at gøre noget særligt ud af deres eksotiske St. Bretta-serie. St. Bretta er en dedikation til den belgiske Wit, hvor de dog varierer den klassiske appelsinskal med en særlig citrus-frugt. Vi har nu fået tre forskellige af de hellige gær hjem, sprøde, syrlige, forfriskende, delikate!

Mikkeller har taget sommerens belgiske munterheder og sat dem til at hvile lidt på fade. Han har også plukket desto mere alkohol ud af sommerens Berliner Weisse og lavet en bare 0,1'er! Og så har Mikkeller åbnet endnu en restaurant, denne gang på Nørrebro. Restauranten hedder Ramen, og har naturligvis fået sin egen øl.

Det var dagens bryggerier, men vi præsenterer flere nye herligheder i morgen!

Crooked Stave:
- St. Bretta Pomelo (Wit med pomelo)
- St. Bretta Meyer Lemon (Wit med meyer citron)
- St. Bretta Valencia Orange (Wit med appelsin)
- Hop Savant Falconer's Flight (Tørhumlet IPA med brettanomyces)
- Petite Sour Pure Guava (Sour med tropisk frugt)

Mikkeller:
- Skør Ba. (Belgisk inspireret Ale lagret på Rødvin-fade)
- Vild Ba. (Belgisk inspireret Stærk Ale lagret på Bordeux-fade)
- Ahhh Ba. (Belgisk inspireret Ale lagret på Hvidvin-fade)
- Barely Drink'in Berliner (Berliner Weisse med ABV på 0,1%)
- Ramen (Belgisk inspireret Ale med brettanomyces ; brygget til Mikkellers nye restaurant Ramen)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated