Kældernyt ; uge 8

Kældernyt ; uge 8

En italiensk/amerikansk kærlighedsaffære, troldmandsnødder, imposante munkelege, smilende desserter og jubelfrydogglæde a la næsten lokalt. Det er første del af ugens nyheder.

Jeg har før nævnt amerikanernes higen og søgen efter den særligt gode Lager, og kan så glæde mig over, at vi er så privilegerede at mange af godterne efterhånden dumper lige ned i skødet på os europæere (eller danskere i hvert fald...). Tipopils fra italienske Birrificio Italiano er ved at blive lidt af en kult-øl, og er da også en fornem Pilsner, der med sprød og delikat mildhed slukker tørsten igen og igen.

Også navnkundige Del Borgo har sammen med DogFish Head lavet en Lager, og givet den en del ekstra. Fyldig i sine nuancer af korn og brød, og dejligt harmonisk i snerten af bitterhed.

To Øl er også temmelig gode til Pilsneren, og har for nylig lavet Maj Pilsner og nu My Pils, som er intet mindre end en Session Pilsner! De lader også Gandalfs ekko runge vidt og bredt med en hasselnødde-Stout, der har en rigtig fin nøddeagtig bitterhed i eftersmagen.

Man kan måske også lige finde plads til at nævne, at Omnipollo senest har fået brygget den fænomenale Noa Pekan Mud CakeDugges. Stouten er således kommet på en ny type flaske, men smager stadig af chokolade-nødde-fryd.

Birrificio Italiano:
-Tipopils (Pilsner)

Del Borgo:
- My Valentine (Imperial Pilsner (Brygget sammen med DogFish Head))

To Øl:
- You Shall Nut Pass (Stout brygget med hasselnødder)
- My Pils (Session Pilsner)

Omnipollo:
- Noa Pecan Mud Cake (Stout med chokolade og pekannødder)

Westvleteren:
- 8 (Dubbel)
- 12 (Quadrupel)

Det Lille Bryggeri:
- Big Bang 2015 (Champagne-øl)
- Dark Ale Ba. (Mørk Ale lagret på ege-fade)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated