Kældernyt ; uge 9.2

Kældernyt ; uge 9.2

Hvor skal man begynde, når man efter en overvælgende første halvdel af ugens nyheder er kommet til en mindst lige så overvælgende anden halvdel...? Man kan tabe pusten, og fortsætte i passende stilhed eller man kan forsøge at tage kampen op...:

Der er mange grunde til at kalde Toppling Goliath for et af verdens bedste bryggerier, og én af grundene er den alsidighed af typer, som bryggeriet præsterer at lave godt øl indenfor. At forny den gamle øltype California Common - som hvis man skulle oversætte øllen til musik, nok er en slags folk-punk-garage-rock - og lave en både bastant og letdrikkelig øl, er ikke helt let; Lageren er en forfinet kunst for folkesjælen. Og Dorothy's New World Lager er et flot eksempel på en Common.

Mikkeller gør andet end med sit store netværk af mesterbryggere at sende særlige øl hjem. Der brygges stadig nyt på livet løs, og kontraktbryggeriet De Proef i Belgien står for at brygge langt de fleste af Mikkellers mange finurlige opskrifter. Opskrift nr. 1000 var fra Mikkeller, og øllen til nummer 1000 har sågar puttet sig i enten Sauternes- eller Chardonnay-fade. Vi ønsker tillykke med det flotte tal, og håber på mange flere fantasifulde øl Mikkeller fremover. Af vidunderlige klassikere fra Mikkellers hånd/sind har vi også fået en frisk omgang af den overdådige Invasion IPA brygget hos Anchorage er kommet til Kælderen; brettanomyces og liflige aromatiske olier fra humle-planterne er ren overdådighed.

Amager Bryghus skal også nævnes, for imens de i travlhed plejer den velfortjente succes de for tiden oplever som efterspørgsel, får de tid til at forkæle os med godter, bl.a. årets Double Black Mash!

Vi glæder os til at præsentere mere godt i næste uge, og nyder en glædelig skål!

Toppling Goliath:
- Rover Truck (Stout med havre)
- Golden Nugget (IPA)
- PseudoSue (Pale Ale enkelthumlet med Citra)

Amager Bryghus:
- Double Black Mash (Imperial Stout)

Surly:
- Brett Mikkel's IPA (IPA med brettanomyces (brygget med Mikkeller))

Anchorage:
- Arctic Saison (brygget med Grassroots)

Mikkeller:
- Invasion IPA (IPA med brettanomyces (brygget med Anchorage))
- SpontanPineapple (Lambic med ananas, lagret på egefade)
- Recipe 1000 Ba. Sauternes (Belgisk Ale lagret på Sauternes-fade)
- Recipe 1000 Ba. Chardonnay (Belgisk Ale lagret på Chardonnay-fade)
- Stick in the Ear (IPA)
Specialøl Toppling Goliath Mikkeller Anchorage Grassroots Amager Bryghus

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Comments are moderated